Højgaardens Æbletærte

Lars Olesen October 24.

Jeg har igen gravet lidt i min mors gamle køkkennotater og faldt over denne lækre tærteopskrift 🙂 Bare rolig – den er testet – mange gange!

Knæk og Bræk
Mvh. Niels Olesen

Opskriften​

Ingredienser:

  • 100 g. smør

  • 100 g. sukker

  • 2 æg

  • 100 g. hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 4 røde æbler

  • 100 g. marcipan

  • en lille springform (ca. Ø 20 cm)

Kaneldrys:

  • 4 spsk. sukker

  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
Pisk sukker og æg sammen i en stor skål med elpisker – og rør derefter det smeltede smør i.
Sigt hvedemel, bagepulver og kanel i dejen, og omrør forsigtigt til dejen er jævn og ensartet.
Skræl to af æblerne og skær dem i i grove tern, skær marcipanen i små tern – vend nu begge dele i dejen.
Nu fordeler du dejen i springformen, og skærer de sidste æbler i tynde både og fordeler dem på toppen af kagen.
Nu drysses kaneldrysset udover kagen hele herligheden skal bages i 25 – 30 min. ved 190 grader
Jeg plejer at servere Creme Fraiche dertil – men softice er også et hit her i sommermånederne 🙂