Højgaardens Æbletærte
Jeg har igen gravet lidt i min mors gamle køkkennotater og faldt over denne lækre tærteopskrift :) Bare rolig - den er testet - mange gange!
Knæk og Bræk
Mvh. Niels Olesen
Opskriften
Ingredienser:
100 g. smør
100 g. sukker
2 æg
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
4 røde æbler
100 g. marcipan
en lille springform (ca. Ø 20 cm)
Kaneldrys:
4 spsk. sukker
2 spsk. kanel
Sådan gør du:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
Pisk sukker og æg sammen i en stor skål med elpisker - og rør derefter det smeltede smør i.
Sigt hvedemel, bagepulver og kanel i dejen, og omrør forsigtigt til dejen er jævn og ensartet.
Skræl to af æblerne og skær dem i i grove tern, skær marcipanen i små tern - vend nu begge dele i dejen.
Nu fordeler du dejen i springformen, og skærer de sidste æbler i tynde både og fordeler dem på toppen af kagen.
Nu drysses kaneldrysset udover kagen hele herligheden skal bages i 25 - 30 min. ved 190 grader
Jeg plejer at servere Creme Fraiche dertil - men softice er også et hit her i sommermånederne :)