Højgaardens Sommerdrøm
Hermed opskriften på vores populære dessert "Højgaardens Sommerdrøm".
En nøddemarengs med rabarbersskum og friske bær eller hvad sæsonen nu byder på.
God bagelyst - og tøv ikke med at sende billeder af resultaterne, eller kig forbi med et stykke :)
Kærlig Hilsen,
Niels Olesen
Opskriften:
Marengsbunden:
2,25 dl æggehvider
330 g sukker
200 g nødder efter eget valg fx hasselnødder og mandler
Fremgangsmåde:
Hviderne piskes meget luftige og stive med sukkeret.
Nødderne vendes meget forsigtigt i massen
Massen fordeles i en smurt springform
Bages i 45 minutter ved 160 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn
Rabarberskum:
200 g rabarber
125 g skovbær
Sukker
Flormelis
Vaniljesukker
1/2 liter fløde
Fremgangsmåde:
Bær og rabarber lægges i et ildfast fad og drysses med et godt lag sukker, flormelis og vaniljesukker
Fadet stilles i ovnen i 30 minutter ved 160 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn
Rør i blandingen ind i mellem
Blandingen skal blive til en tyk grød. Er den ikke tyk skal den have længere tid i ovnen
Blandingen tages ud og køles helt af
Fløde piskes og vendes sammen med bær- og rabarberblandingen
Fløden med bær og rabarber lægges på den kolde marengsbund og pyntes med friske bær eller frugt samt mynteblade